Rocková škola - logo

 

ROBIN TROWER



se narodil v Catfordu, v jihovýchodním Londýně.

    V roce 1962, se Trower stal členem nové kapely Procol Harum.  Díky úspěchu jejich debutového singlu "A Whiter Shade Pale" v roce 1967, hrál s touto kapelou celých pět let, až do roku 1971 a objevil se na jejich prvních pěti albech.


V roce 1973 společně s basistou a zpěvákem Jimem Dewarem a bubeníkem Regem Isidorem založili Robin Trower band.

Jednalo se o nejslavnější power trio své doby, přes některé rozdíly byl jejich osobní styl ovlivněn Hendrixem a díky tomu byl Tower někdy kritizován. Přes tyto kritiky je Tower jeden z nejvýznamnějších britských kytaristů. Inspiroval mnoho slavných kytaristů jako například Roberta Frippa za skupiny King Crimson. Fripp prohlásil o svém učiteli : Je to muž, který myslí na detaily, na kvalitu zvuku, nuance a pocit okamžiku.

 

Na začátku roku 1980 se Trower spojil s bývalým baskytaristou Cream Jackem Brucem a jeho předchozími bubeníky Lordanem a Isidorem, na dvou albech, BLT (Bruce, Lordan, Trower) a Truce (Trower, Bruce, Isidor).

Trowerovo album, Living Out Time (2003), představuje návrat veterána kapely baskytaristy Dave Bronze, zpěváka Davey Pattisona (dříve člena kapely Gamma Ronnie Montrosa ) a bubeníka Pete Thompsona, ve stejné sestavě jako v polovině roku 1980, z alba Passion a Take What You Need.

V roce 2007 vydal Trower třetí nahrávku s Jackem Brucem, Seven Moons, na bicí zde hrál Gary Husband.

V roce 2008 uskutečnil Robin Tower světové turné, na kterém vzniklo dvojalbum live.

 

Discografie

 Procol Harum

  • 1967 Procol Harum
  • 1968 Shine on Brightly
  • 1969 A Salty Dog
  • 1970 Ain´t nothin to get exticed Album
  • 1970 Home
  • 1971 Broken Barricades
  • 1991 The Prodigal
  • 1995 The Long Goodbye

 Robin Trower Band

  • 1973 Twice Removed from YesterdayZlaté album
  • 1974 Bridge of SighsZlaté album
  • 1975 Foe Earth BelowZlaté album
  • 1976 Robin Trower Live
  • 1976 Long Misty DaysZlaté album
  • 1977 In City DreamsZlaté album
  • 1978 Caravan to Midnight
  • 1979 Victims of the Fury
  • 1983 Back it Up
  • 1985 Beyond the Mist
  • 1987 Passion
  • 1988 Take what you need
  • 1990 In the Line on Fire
  • 1991 Essential Robin Trower
  • 1992 Live in Concert
  • 1994 20th Century Blues
  • 1996 In Concert
  • 1996 King Biscuit Flower Hour Presents Robin Trower
  • 1997 Someday Blues
  • 1999 This Was Now
  • 2000 Go my Way
  • 2004 Living Out Of Time
  • 2005 Living Out the Time Live
  • 2005 Another days Blues
  • 2008 RT@RO.08
  • 2009 What Lies Beneath
  • 2010 The Playful Heart
  • 2011 Robin Trower at the BBC 1973-1975

 Bryan Ferry

  • 1993 Taxi
  • 1994 Mamouna
  • 2007 Dylanesque

With Jack Bruce

  • 1981 B.L.T.
  • 1981 Truce
  • 1989 No Stopping Anytime(compilation)
  • 2008 Seven Moons
  • 2009 Seven Moons Live(live)

                                                                                                                                      foto zdroj: musicplayers.com

LOGIN




Registrace
'Reset hesla'

NOVINKY

UDÁLOSTI A AKCE

Rocková škola - kurzy

ZEPTEJTE SE NÁS

Rocková škola - kurzy

SHARING

facebook twitter YouTube RSS

 



DESIGN BY IdeaReale.com Ochrana osobních údajů